Subscribe to Ultimele stiri din Moldova feed
Updated: 50 min 59 sec ago

HOROSCOP 27 IANUARIE. Gemenii vor avea o zi fără probleme, iar balanţele se vor preocupa de finanţe

0 sec ago
BERBECAzi trebuie să acordaţi atenție detaliilor mai mult ca oricând. Încercaţi să analizaţi situația complet, fără a omite anumite lucruri, pentru că numai așa veţi avea o idee de ansamblu, care vă va ajuta să rezolvați lucrurile cum trebuie. Citește mai departe...

Mai mulți locuitori din Chișinău vor rămâne astăzi fără apă la robinete. Care sunt adresele vizate

0 sec ago
Mai mulți locuitori din Chișinău vor rămâne astăzi fără apă la robinete în legătură cu executarea lucrărilor planificate. Articolul Mai mulți locuitori din Chișinău vor rămâne astăzi fără apă la robinete. Care sunt adresele vizate apare prima dată în #diez.

ACCIDENT CUMPLIT, LA SÂNGEREI. Un bărbat, lovit mortal de o mașină

0 sec ago
 Un accident grav s-a produs ieri, 25 ianuarie, în satul Flămânzeni din raionul Sângerei.Un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost lovit mortal de o mașină.

Cum va fi vremea în ultima săptămână din ianuarie: Zile cu soare și temperaturi de până la 12 grade

0 sec ago
Ultima lună din ianuarie vine cu vreme atipică pentru această perioadă. Nici vorbă de ger și ninsori de care ar trebui să ne bucurăm în gerar. Din contră, vremea se încălzește, iar temperatura va urca chiar și până la 12 grade în sudul țării....

Astăzi, în Moldova și în lume

0 sec ago
Ziua de astăzi, ca orice început de săptămână, demarează în trombă:Președintele Igor Dodon va ține un discurs la Strasbourg, cu ocazia deschideri sesiunii de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Va vorbi și președinta Georgiei, Salome Zurabișvili;Este marcată Ziua internațională de comemorare a Holocaustului iar la OSWIECIM, în Polonia, are loc ceremonia marcând 75 de ani de la eliberarea lagărului de exterminare nazist Auschwitz–Birkenau.   La Chișinău, la Monumentul Victimelor Fascismului, are loc un miting-requiem de comemorare a victimelor HolocaustuluiPreședintele Israelului, Reuven Rivlin începe o vizită de două zile în Germania dar tot luni, cancelara Germaniei, Angela Merkel se întâlnește și cu președintele Albaniei, Edi Rama.Marți, președinții parlamentelor din țările balcanice se reunesc în Parlamentul European pentru a discuta viitorul procesului de extindere a Uniunii Europene. Anul trecut, Franța și Olanda au blocat începerea negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord și Albania, stârnind dezamăgire și îngrijorare în Balcanii de Vest, unde Rusia și China caută să își întărească influența. Croația, după ce a preluat președinția prin rotație a UE, a promis că va face toate eforturile pentru ca aceste negocieri să fie totuși deschise. Va avea loc și reuniunea consiliului UE – Ucraina.Miercuri, 29 ianuarie, Parlamentul European urmează să voteze acordul care consfințește ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie, acord semnat vineri de premierul britanic Boris Johnson, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Consiliului European, Charles Michel. Urmează cel puțin 11 luni de tranziție, pentru a negocia un acord cel puțin la fel de complicat, care va reglementa viitorul relațiilor bilaterale între Marea Britanie și Uniunea Europeană.

3 comune din regiunea Cernăuți au primit bani pentru achiziția unor autospeciale și containere destinate colectării deșeurilor

0 sec ago
Trei comunități teritoriale unite din regiunea Cernăuți au beneficiat de mai multe autospeciale pentru deservirea drumurilor și colectarea deșeurilor, inclusiv 240 de containere pentru gunoi. Este vorba despre comunele Hotin, Nedoboivți și

Cum descrieți conlucrarea dintre Președinte, Premier, Speaker? Un expert răspunde!

0 sec ago
În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, cunoscutul analist politic, Victor Ciobanu a fost întrebat: „Cum ați descrie conlucrarea dintre Președinte, Premier, Speaker?”. „Aparent e una constructivă și confortabilă pentru președinte, care, în mod cert, domină acest triumvirat. Partea proastă e că acest constructivism în realitate e o subordonare a celorlalți doi. Când nu mai […]

Începem săptămâna cu cer variabil și temperaturi de până la 9°C

0 sec ago
Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează că astăzi, 27 ianuarie, mercurul din termometre va indica până la +9 grade Celsius.

Alegeri parlamentare anticipate? Analist: După prezidențiale, discuțiile vor fi mai reale

0 sec ago
Comentatorul politic Roman Mihăeş susține că agenda partidelor parlamentare va fi focusată pe alegerile prezidențiale, iar..

Vitalie Marinuța a fost ales președinte al Partidului Verde Ecologist

0 sec ago
Vitalie Marinuța este noul președinte al Partidului Verde Ecologist (PVE), iar fostul președinte, Anatolie Prohnițchi, a fost ales în calitate de Prim-vicepreședinte al Partidului. Deciziile au fost luate la Congresul al VII-lea extraordinar al PVE, dezfășurat duminică, 26 ianuarie, transmite IPN.Potrivit unui comunicat de presă al partidului, alegerea lui Vitalie Marinuța a avut loc l

Raportul Curții de Conturi și neregulile administrării Aeroportului Chișinău

0 sec ago
Curtea de Conturi spune că firma Avia Invest care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău a făcut o serie de cheltuieli ineficiente, inclusiv achiziția unui Audi blindat de peste 9 milioane de lei, în timp ce nu și-a îndeplinit promisiunile să investească în modernizarea aeroportului. Curtea de Conturi a dat publicității raportul la sfârșitul săptămânii trecute, după ce a verificat executarea contractului de parteneriat public-privat prin care aeroportul a fost concesionat de Avia Invest în 2013, pe 49 de ani. Controlul survine pe fundalul încercărilor autorităților de a anula contractul. Săptămâna trecută, președintele Igor Dodon a spus că există mai multe temeiuri legale, inclusiv investițiile mici. Potrivit Agenției Proprietății Publice, firma a investit în aeroport numai 94 din cele 160 de milioane de lei promiși până la sfârșitul anului 2019.

Președintele Trump, atacat în presă chiar în zilele procesului de impeachment

0 sec ago
Ziarul New York Times scrie că președintele american Donald Trump a spus în august trecut că vrea să țină înghețate ajutoarele militare pentru Ucraina până când autoritățile de acolo decid să-i investigheze rivalii politici. Ziarul se inspiră din manuscrisul unei cărți a fostului consilier pentru securitatea națională, John Bolton, fără să citeze însă direct din cartea care se află în așteptarea aprobării prealabile din partea Casei Albe, înainte de a fi publicat. Articolul survine pe fundalul procesului de impeachment din Senat împotriva președintelui Trump. Camera Reprezentanților dominată de opoziția democrată îl acuză de organizarea unei scheme corupte pentru a forța Ucraina să-i investigheze oponenții, inclusiv pe fostul vicepreședinte Joe Biden, înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie. Trump respinge acuzațiile, iar apărarea sa urmează să expună astăzi ultimele argumente în procesul din Senat.

Cursul valutar oficial pentru 27 ianuarie 2020

0 sec ago
Ratele oficiale de schimb comunicate de Banca Națională a Moldovei pentru 27 ianuarie 2020: Valuta Cod Abr Rata Cursul Coroana Articolul Cursul valutar oficial pentru 27 ianuarie 2020 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.

Ambasada SUA din Bagdad din nou ținta atacurilor cu rachetă

0 sec ago
Cinci rachete Katiușa au căzut duminică în apropiere de ambasada Statelor Unite la Bagdad, iar unul dintre proiectile a lovit cafeneaua ambasadei, rănind trei oameni, spun surse de securitate citate de Reuters și AFP. Atacurile cu rachetă împotriva ambasadei s-au înmulțit după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani de către o dronă americană în capitala Irakului, luna aceasta. Incidentul de duminică s-a petrecut în timp ce opoziția irakiană a organizat la Bagdad o nouă demonstrație împotriva corupției, a amestecului străin în afacerile țării și împotriva prezenței trupelor americane. Poliția irakiană a deschis focul, ucigând cel puțin un protestatar.

Contaminarea cu noul coronavirus s-ar putea extinde, spun autoritățile chineze

0 sec ago
Autoritățile chineze spun că răspândirea noului coronavirus se poate extinde, după ce în epidemia cu epicentrul în orașul Wuhan s-au înregistrat 2700 de îmbolnăviri și 80 de decese. Într-o declarație făcută duminică, ministrul sănătății, Ma Xiaowei, a spus că abilitatea de transmitere a virusului „pare a se întări”, iar autoritățile chineze continuă implementarea unor restricții de circulație pentru a limita pandemia. Mai multe țări au continuat să semnaleze cazuri de îmbolnăvire pe teritoriul lor, inclusiv Tailanda, Australia, Statele Unite, Canada și Franța.

Polonia comemorează 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist Auschwitz

0 sec ago
Polonia organizează astăzi ceremonii de marcare a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare nazist de la Auschwitz-Berkenau, la care vor participa peste 200 de supraviețuitori și delegați din peste 50 de țări. Principala manifestare va avea loc în fața „Porții Morții” de la intrarea în cel mai mare centru de exterminare nazist. Evenimentul va fi găzduit de președintele polonez Andrzej Duda, dar principalii vorbitori vor fi supraviețuitorii. Duminică, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit cu aceștia la Cracovia, la un dineu organizat de Congresul Mondial Evreiesc. Zelenski a denunțat antisemitismul și rasismul și a vorbit despre importanța apărării valorilor umane.

Evoluție surprinzătoare a euro: Cursul valutar BNM pentru 27 ianuarie

0 sec ago
Prețul euro a scăzut cu aproximativ 10 bani, comparativ cu sfârșitul săptămânii trecute, în timp ce dolarul urcă în cotații, cu mai puțin de un ban. Prețul leului românesc a scăzut cu doi bani. Hrivna ucraineană și rubla rusească își mențin tendința ascendentă.

FMI a anunțat anul în care Bulgaria va adopta moneda euro

0 sec ago
Bulgaria poate adopta moneda euro în 2023, după ce va intra în acest an în „sala de așteptare” a zonei euro, a declarat duminică Kristalina Georgieva, directorul general al FMI, citată de Reuters, potrivit Mediafax. Citește mai departe...

Adresele din raionul Ungheni unde va fi stinsă lumina la 27 – 31 ianuarie 2020

0 sec ago
S.A. ”RED-NORD” informează că în legătură cu reconstrucţia liniilor electrice (demontarea liniei vechi şi montarea liniei noi), în raionul Ungheni, Articolul Adresele din raionul Ungheni unde va fi stinsă lumina la 27 – 31 ianuarie 2020 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.

Angajații mai multor teatre și săli de concerte nu și-au primit salariile. Ce spune ministrul Popovici

0 sec ago
Angajații mai multor teatre și săli de concerte au sesizat Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în legătură cu faptul că nu și-au primit salariile, de la începutul acestui an. În acest context, ministrul Corneliu Popovici a precizat, pe pagina sa... Citește mai mult ›

Pages

Ultimele stiri din Moldova