Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 569 of /home/mmcomert/public_html/invent.md/includes/menu.inc).

- martie 2010, Academia Germană de Management din Saxonia de Jos, Celle, Germania, s-a născut prima idee, și a fost făcut primul pas ...

Module teoretice eficiente și profesioniști de înaltă calificare într-o relație de simbioză cu întreprinderile economiei germane, este ceea ce reprezintă Programul moldo-german de îmbunătățire a abilităților managerilor, pentru timp de o luna.

Atmosferă informală, dezbateri și discuții îndelungate referitoare la  fapte și idei, contra punerea oportunități economice și potențialui Republicii Moldova, este parte integrantă atmosferei ce a dominat întregul grup, pentru  întreaga perioada de formare. Activitățile diverse ale participanților au permis combinarea cunoștințelor practice, identificând, astfel, punctele forte și punctele slabe ale sarcinilor trasate.

Pornind de la cele de mai sus, continuarea și aprofundarea relațiilor stabilitе între participanții  programului sunt nu numai dorința dar și necesitatea. Lansarea ideilor de către participantul proiectului a fost un pas important, dar nu și decisiv. Deci, la sfârșitul programului întregului grup și Academiei Germane de Management le-a fost prezentat conceptual care are la bază urmatoarea misiune:

Misiunea asociației INVENT Moldova este menținerea și dezvoltarea continue ale relațiilor moldo-germane stabilite în cadrul programul de formare, prin crearea și dezvoltarea  asociației absolventilor.

Din 2010, anul înființării  asociației, INVENT Moldova se bazeaza pe principiul de aprofundare a relațiilor economice și culturale moldo-germane și nevoia comunicării între participanții la program.

În aceasta ordine de idei, grupul de lucru în componenţa căruia au intrat:


Iuliana OSOIANU, membru consiliul de administrație

Lilia SANDUL, membru consiliul de administrație

Marina GROSU, membru consiliul de administrație


Iurie CALESTRU, membru consiliul de administrație


Anatol PALADE, membru consiliul de administrație


Diana SURUCEANU, cenzor


Dumitru SLONOVSCHI, vice-președinte


Mihai BOSTAN, președinte

au constituit organizația INVENT Moldova, înregistrată la 08 octombrie 2010.

Cu profund respect,

Mihai BOSTAN