Rezoluția mesei rotunde “Integrarea internațională”

La 21 mai 2012 Asociația absolvenților de programe internaționale din Kazahstan a organizat, în sprijinul ideii președintelui Kazahstanului dl. Nursultan Nazarbayev de creare a unei platforme de dialog la nivel mondial "G-Global", o masă rotundă cu tema "Integrarea internațională",  legată și de al V-lea Forumul Economic din Astana.

Scopul principal al evenimentului a fost lansarea discuțiilor și elaborarea  de acțiuni comune împreună cu autoritățile și ONG-uri din Kazahstan, pentru pregătirea comunității de afaceri, pentru o integrare internațională demnă. Prin acțiuni comune cu colegii din străinătate, se promovează activ ideea unei platforme de dialog la nivel mondial "G-Global", propuse de președintele Kazahstanului dl Nursultan Nazarbayev, pentru cooperarea cu țările în curs de dezvoltare în beneficiul și măsurilor de depășire a crizei economice globale.

Asociația absolvenților de programe internaționale din Kazahstan menține legături strânse cu colegii lor din 11 țări, care au programe de formare similare, țări precum Azerbaidjan, Belarus, Vietnam, Germania, India, China, Republica Moldova, Mongolia, Rusia, Turkmenistan și Uzbekistan. La sfârșitul anului 2011 între asociațiile din aceste țări au fost semnat un memorandum de colaborare.

Toate aceste asociații reprezintă interesele comunitățiilor de afaceri din țările în curs de dezvoltare. Participanții la conferința-Skype au fost de unanimi că astfel de evenimente ar trebui să aibă loc în mod regulat.


 

Memorandum de Înțelegere (MoU)
și colaborare între
asociațiile de absolvenți a Programului de Instruire al Managerilor

În cadrul întrevedererii de la Berlin, din perioada 04-10 decembrie 2011, cu absolventii programului Manager Training Programme Germany,  s-a desfașurat turul internațional de studiu pe tema: Association Management.

Pe perioada acestui studiu s-au discutat un șir de subiecte importante din managementul asociației, problemele și întrebările cu care se confruntă aceasta. Participanții au beneficiat pe parcursul trainingului de 6 workshopuri, unde au învățat, pe exemple concrete, cît e de bine ca în asociație sa fie un management bine pus la punct și o strategie de dezvoltare bine gîndită.

Spre finele studiului, a avut loc un eveniment important pentru toate țările participante, deoarece a fost încheiat Memorandumulde Intelegere (MoU)si colaborare intre asociatiile de absolventi ai Programului de Instruire al Managerilor.

Obiectivele MoU sunt:

  • promovarea cooperarii internaționale, al fondului comercial de afaceri între membri;
  • schimbul reciproc de experiență in furnizarea serviciilor;

Statele care au semnat acest MoU: Azerbaijan, Belarus, China, India, Germania, Kazahstan, Kyrgizstan, Moldova, Uzbekistan și Vietnam.

Datorită acestui Memorandum semnat la Berlin, aceste 11 state membre au o cooperare și o relație atît de prietenie, cît și de business.